top of page

Anyajegy, bőrtumor eltávolítás, hegkezelés

Keloidos hegkezelés Kenalog injekcióval.jpg

Keloidos heg kezelése Kenalog injekcióval

A nem megfelelő sebgyógyulási folyamatok eredményeképpen kóros hegek alakulhatnak ki. A heg lehet merev, rugalmatlan, akár fájdalmas is. Keloidos heg esetében kórosan sok szövetet termel a szervezet. A kortikoszteroidokhoz tartozó Kenalog (triamcinolon-acetonid) gyógyszeres injektálás sok esetben hasznosnak bizonyul.  

A Kenalog hatására a hegben lévő kóros kollagénrostok száma csökken, és a sejtek anyagcseréje lelassul. Jellemzően 3-5 kezelésre van szükség. Ár: 15 000Ft. Az ár az első kezelésre vonatkozik, minden további injekciózás 6 000Ft/alkalom. 

Hegkorrekció kimetszéssel

A műtéti hegek alapesetben nem igényelnek műtéti beavatkozást, az esetek túlnyomó többségben az ajánlott hegkezeléssel gond nélkül, alig észrevehető nyomokkal gyógyulnak be. Előfordulhat azonban az, hogy a hegesedés, a gyógyulás nem úgy zajlik le, ahogy kellene, emiatt pedig megjelenésében nem esztétikus, vagy akár kellemetlen, fájdalmas heg is keletkezhet. Ennek megelőzése érdekében fontos, hogy a gyógyulás alatt biztosítva legyen a megfelelő hegkezelés, ha pedig már meglévő hegről van szó, hegkorrekcióra lehet szükség.

A hegkorrekciós műtét során helyi érzéstelenítésben a sebész kimetszi a heget, sokszor elég egy plasztikai öltéssor vagy a heg lefutási irányának megváltoztatása, és alig látható heget kapunk a korábbi feltűnővel szemben. Varratszedés a műtétet követően 2 hét múlva történik. Az első évben nagyon fontos a fényvédő krémek használata. A hegkorrekció ideális időpontja az őszi és tavaszi időszak. Ár: 70 000-150 000Ft 

image15.jpeg

Anyajegy, bőrtumor eltávolítás 

Ezen bőrelváltozások kimetszéséhez bőrgyógyászati javaslat szükséges. Az anyajegy kimetszése helyi érzéstelenítésben történik, a beavatkozás nagyjából fél órát vesz igénybe. Az érzéstelenítést követően az anyajegyet szikével kimetszük a bőrből, majd a sebet összevarrjuk és vékony, plasztikai csíkok kerülnek rá a még esztétikusabb sebgyógyulás érdekében. A sebre steril kötés kerül, melyet víz, szennyeződés nem érhet. A páciensnek csak óvatosan szabad tisztálkodnia, és a fokozott izzadás miatt a sportot a teljes gyógyulásig kerülni kell. A varratszedésre testtájtól függően, egy-három hét múlva kerül sor. A szövettani lelet a beavatkozást követően egy hét múlva készül el. Ennek eredménye alapján történik a további teendők megbeszélése a szakorvossal.

Ár: 50 000Ft
Minden további egy ülésben végzett műtét +10.000Ft. (Maximum 3db)

bottom of page